Srijeda 8 Prosinac 2021
Utorak, 10 Svibanj 2016 12:03

Susret u Vinkovcima

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Susret u Vinkovcima Susret u Vinkovcima
Osamdesetak ljubitelja starih vozila sa svojih pedesetak limenih ljubimaca zavidne forme i uglancanih do visokog sjaja, prodefiliralo je u nedjelju ulicama Vinkovaca u sklopu III. slavonskog oldtimer rallya “Vinkovci 2016.”, čiji je organizator vinkovački Oldtimer klub “Stari sjaj”.
Program je započeo okupljanjem sudionika ispred Hrvatskog autokluba Vinkovci te otvorenjem prigodne izložbe povodom 90 godina postojanja vinkovačkog autokluba, a sudionike rallya tom je prigodom u ime Grada Vinkovaca pozdravio zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić.
“Okupljamo se već šestu godinu zaredom, ali treći puta u sklopu Slavonskog oldtimer rallya. Sveukupno je pedesetak vozila koja su u Vinkovce pristigla sa svih strana Hrvatske i susjedne BiH”, kazao je predsjednik Oldtimer kluba “Stari sjaj” Vinkovci Tomislav Šunjić.
Brojni žitelji grada na Bosutu, koji su se tijekom prijepodneva zatekli na gradskim ulicama sa zanimanjem su pratili defile sudionika rallya, od Autokluba do tvornice Drvne industrije “Spačva” d.d koju su sudionici rallya posjetili u povodu obilježavanja 60 godina rada i postojanja toga drvoprerađivača.
Pozornost je posebice izazvao Packard iz 1937. godine u vlaništvu Ivana Bagarića iz Nove Gradište. Inače, prvi Packard automobili su proizvedeni 1899, a posljednji 1958.godine. Riječ je o brendu luksuznih alutomobila koje je proizvodila prvo Packard Motor Car Companyu u Detroitu, a potom Studebaker-Packard Corporation u South Bendu u Indiani. (fotografije Gordan Panić / tekst: press 032)
View this gallery on Flickr

Google oglas

Istaknuti oglas