Subota 27 Studeni 2021
Subota, 28 Svibanj 2011 11:13

U subotu 28.05.2011, 9. smotra starodobnih vojnih vozila Hrvatske

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Više od 30 starih vojnih vozila te oko 200-tinjak sudionika očekuje se u subotu na 9. smotri starodobnih vojnih vozila, izvijestili su na konferenciji za novinare članovi Organizacijskog odbora Smotre. 
Grad Karlovac pokrovitelj je ovogodišnje Smotre, pa je na čelu Organizacijskog odbora i Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika.
Naglasila je da je manifestacija značajna iz nekoliko razloga – zbog  turističke promocije grada Karlovca, dodavši kako je upisana u godišnji itinerar mnogih ljubitelja starih vozila.
Pored toga Smotra čuva i uspomenu na Domovinski rat, tako i ovogodišnja ruta, kojom će se sudionici provesti, ide nekadašnjom prvom crtom bojišnice.
Dubravko Halovanić, inicijator ove manifestacije, naglasio je da Smotra ima međunarodni karakter, jer očekuju goste iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Naime, iz Slovenije dolaze časnici iz njihovog oslobodilačkog rata, koji su Karlovčanima bili domaćini prilikom obilaska Sočanske fronte iz Prvog svjetskog rata.
Okupljanje sudionika počinje već u 8 sati u subotu na prostoru Zbirke naoružanja iz Domovinskog rata na Turnju, a nakon svečanog otvorenja u 10 sati i smotre vozila,
u 11 i 30 slijedi promotivna vožnja. Kreće se od Turnja prema gradu, gdje je predviđeno zadržavanje na ŠRC “Korana” kao i dolazak gradonačelnika, a potom kolona kreće prema Orlovcu,
Rečici, Banskoj Selnici, Lipju, Brođanima i potom natrag na Turanj, gdje je nakon 19 sati predviđen završetak druženja.

Google oglas

Istaknuti oglas