Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2012 18:34

Uspješno održan 15. Oldtimer rally

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Jaguar Jaguar

Samoborske prometnice preplavili su u nedjelju, 18. lipnja, automobilski podsjetnici na prošla vremena. U organizaciji Udruge starodobnih vozila Samobor održano je 15. izdanje Samoborskog oldtimer rallyja, treću godinu zaredom u organizaciji ove udruge.

Za razliku od prethodne dvije godine, broj okupljenih posada bio je znatno veći i prelazio je brojku od 100, što automobila, što motora.

Jutarnje okupljanje je standardno bilo organizirano na parkiralištu iza kina, gdje je odrađena verifikacija natjecatelja. Uslijedili su potom ispiti spretnosti i točnost koji su se ujedno bodovali za natjecanje Hrvatskog saveza starodobnih vozila. Potom se, oko 11 sati, krenulo na prvu etapu rallyja od Samobora do Bregane i natrag na središnji gradski trg. Živopisna kolona starodobnih vozila na Trg kralja Tomislava stigla je točno u podne, a dok su se vozači i vlasnici vozila krijepili kavom, bermetom i kremšnitama, otvorena je prilika svima razgledati i fotografirati vozila parkirana na plohi Trga sve do 14:30 sati.

Nakon toga stare su makine povele svoje vlasnike na drugu etapu rallyja, kroz Hrastinu, Farkaševec, Celine i Gradnu te povratak do Slatke šumice, gdje je slijedio novi trenutak za okrepu. Nakon toga krenulo se prema Grdanjcima, gdje je u Vilinskim jamama uslijedilo završno druženje uz ručak, proglašenje rezultata te dodjelu nagrada najboljima.

Google oglas

Istaknuti oglas