Srijeda 8 Prosinac 2021
Četvrtak, 05 Travanj 2012 12:05

Volkswagen Oldtimer tim

VW Bus VW Bus

Hannover, 29. ožujak 2012.

Teško da bilo koji drugi automobil ima tako visoku kultni faktor kao Volkswagen Bus. Danas, 65 godina nakon prvog pojavljivanja, možemo ga gledati u kino filmovima i reklamama - više od bilo kojeg drugog vozila - kao simbol za slobodu, putovanja i zabave.

U odjelu Volkswagena za gospodarska vozila ovaj legendarni VW Bus ima svoj vlastiti odjel posvećen očuvanju svoje povijesne baštine. : "Volkswagen gospodarska vozila Oldtimeri".

Osnovan 2007, tim se brzo razvio u zadnjih pet godina postojanja. Ne samo da su stručnjaci kupili i restaurirali više od 100 vozila, već od sada i nude obnovu povijesnih Volkswagen gospodarskih vozila, za vanjske korisnike, uključujući detaljnu dokumentaciju procesa obnove u kojem je svaki korak fotografski dokumentiran i opisan u detalje. Tako je rad koji obavljaju stručnjaci iz Hannovera zabilježen za budućnost, a korisnici mogu prelistavati njihove mape kad god žele.

U tu svrhu, "Volkswagen gospodarska vozila Oldtimeri" preselio je u novu zgradu u Hannoveru početkom ove godine. Površina od oko 7.000 četvornih metara sada udomljuje ne samo povijesne vrijednosti, već je u njoj smješten  i strojni park koji uključuje sve od savijanja lima, tokarilica i glodalica te vlastitu lakirnicu. Odjel sada broji od 13 djelatnika, od mehaničara do povjesničara tehnologije te planera evenata.

Vlasnici povijesnih Volkswagen gospodarskih vozila sada ih mogu restaurirati i ovdje, na mjestu njihova nastanka. Jedinstvenost procesa obnove u ovom odjelu je i to da samo ovdje možete dobiti originalni certifikat prave tvorničke obove.

 

Galerija slika

Google oglas

Istaknuti oglas