Petak 3 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 12:39

Završio 6.Old school desant na Zagreb – Ferdinad Budicki

Povorka 6.Oldschhol desanta Povorka 6.Oldschhol desanta

Protekli vikend u Zagrebu s parkirališta na Prisavlju kod zgrade popularno nazvane „Kockica“ 150 Oldtimera u zajedničkoj akciji nazvanoj „6. Old school desant na Zagreb - Ferdinand Budicki „ krenulo je u zajedničku vožnju gradom prema Jarunu.

Na Jarunu su oldtimer automobili postali dio Hrvatskog auto festivala, manifestacije koja se po prvi puta održala na Otoku hrvatske mladeži, a koja je zamišljena kao platforma za druženje svih ljubitelja automobila, auto klubova i kao mjesto prezentacije najnovijih automobila.

Na Hrvatskom auto festivalu bila je prezentirana nedavno tiskana knjiga Bešte, ljudi – ide auto o povijesti automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. -1945., te projekt pokretanja Muzeja automobila Ferdinand Budicki u tvornici Pluto u centru Zagreba.

Old school desant je manifestacija koja od 2007. povezuje veliki broj klubova vlasnika starodobnih vozila iz Hrvatske i inozemstva u jednu cjelinu i inicira jedan novi moment tehničke kulture te promovira jednu unikatnu turističku manifestaciju grada Zagreba.

Na Desantu sudjeluju : Buba klub Zagreb, BMW klub, Citroen klub Croatia, Fićo fan klub, Mini klub Zagreb, MZ klub, Mercedes klub, OTK Ferdinand Budicki, OTK Ozalj, OTK Varaždin,OTK Zagreb,Old school forum, Vespa klub Croatia, te veliki broj individualaca.

Google oglas

Istaknuti oglas