Petak 3 Prosinac 2021
Petak, 30 Studeni 2018 19:26

Zlatni trofej Zuzziju

Dodjela nagrada Dodjela nagrada

“Vozači oldtimera vole ove nagrade, jer su se morali dobro pomučiti da se popnu na pijedestal”

U Preseki Petrovskoj, u Zagorskoj kleti Presečki, održana je svečanost podjele nagrada najuspješnijim natjecateljima i klubovima koji su se borili za bodove u Prvenstvu Hrvatskog oldtimer saveza za 2018. godinu.

– Okupilo se 60-ak uzvanika, što dokazuje da Prvenstvo HROS-a raste iz godine u godinu i može se reći da je postalo jedna zanimljiva predstava kakvu svijet oldtimera u Hrvatskoj nije nikada imao. Prvenstvo je teklo u sportskom duhu – 70 licenciranih vozača natjecalo se na deset borilišta tijekom sezone, a ovogodišnje Prvenstvo obilježilo je puno sportske borbe, veselja i svih drugih emocija – istaknuo je domaćin, ujedno i predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza Antun Presečki, dodajući da je upravo to razlog što je na svečanoj večeri malo tko izostao jer su svi još jednom željeli biti dio hrvatske oldtimer obitelji

Pritom je uručio pobjednički pehar Bruni Zuzziju, koji je tako postao prvakom treći put za redom te je osvojio ”Zlatni trofej” HROS-a.

Najuspješniji klub među motoristima bio je Oldtimer moto klub Karlovac, a trofej su osvojili u žestokom nadmetanju sa Zadranima, koji su tako završili drugoplasirani i među motoristima i među automobilistima. Treće mjesto u Moto rallyju pripalo je klubu DIT Otok Ivanić. Prvak Auto rallyja je Liburnia KK iz Opatije, dok je treći Splitski oldtimer auto klub.

Prvaci Moto rallyja po klasama su Aljoša Kubaska, Zlatko Bajec, Loren Kubaska, Marijan Frketić i Branko Sajevac, dok su prvaci Auto rallyja po klasama Bruno Zuzzi, Arman Bogdanić, Dragan Gančević i Valentino Stipčević.

Idejnom začetniku popularnog Tomos kupa, Damiru Tomašiću dodijeljena je prigodna medalja za njegov rad i inventivnost, dok je prvak Tomos kupa Marijan Frketić. Drugo mjesto osvojio je Tin Laić, a treća je Anita Laić.

Marijan Žagar, predsjednik Oldtimer kluba Delnice, vodećim ljudima Hrvatskog oldtimer saveza poklonio je monografije svog kluba koja je nedavno izišla iz tiska, a pritom je istaknuto kako je Hrvatski oldtimer savez sponzorirao monografiju, čime se potvrdila dobra suradnja između Saveza i njegovih članica.

– Vozači vole ove nagrade zato što su ih osvojili, nisu to priznanja koja im je netko dodijelio. Trebalo je voditi bitke kako bi se pojedinac ili klub popeli na pijedestal – zaključio je predsjednik HROS-a Presečki.(Izvor: Zagorje-International)

Google oglas

Istaknuti oglas