Ponedjeljak 29 Studeni 2021

Kako pokrenuti automobil kablovima za paljenje?

Napisao
Kablovi za paljenje Kablovi za paljenje

Postoje dva načina za pokretanje automobila sa praznim akumulatorom.

Jedan od načina da to učinite je da ga gurate ili pustite neka ide nizbrdo, a zatim otpustite kvačilo. Prije svega otključajte bravu i upravljač i dajte kontakt.

Najbolje je da je automobil u drugom stupnju prijenosa. Pri određenom ubrzanju (oko 15-20km/h) otpustite kvačilo.

Drugi način jest korištenje kablova za paljenje i akumulatora na drugom automobilu. Prva stvar prilikom kupovine kablova je njihova kvaliteta. Ovi kabeli moraju provesti stotine ampera struje na starter (i drugim dijelovima električnog sustava).

Visoka struja zahtijeva kabel velikog promjera žice i učinkovite konektore, Izbjegavajte loše i jeftine kablove. Provjerite prije spajanja! Mnogi ljudi su zbunjeni time kako povezati terminale na jednom akumulatoru s terminalima na drugom.

Kako upaliti auto na kablove skica

Pozitivno na pozitivno, negativno na negativno ! 

Tradicionalno kablovi za paljenje jesu crveni ili crni. Svejedno je koji ćete koristi za (+), a koji za (-) terminal.

Približite automobile dovoljno blizu za spajanje kablovima koje imate. Ostavite motor "donatorskog" automobila da radi u praznom hodu, i zatim spojite pozitivne terminale na akumulatorima zajedno. Jeste li? Sada spojite negativne terminal akumulatora „donatororskog“ vozila, ali nemojte spojiti negativan terminal praznog akumulatora, Provjerite pažljivo još jednom dali je (+) terminal na jednom spojen sa (+) terminalom na drugom akumulatoru. Sada spojite i (-) terminal na drugom. Vrlo je vjerojatno da u trenutku kada napravite konačnu vezu dođe do malo iskrenja prilikom spajanja na tom terminalu. Ništa nije krivo. Spojeno?

Malo ubrzajte motor „donatorskog“ vozila nebi li generirali maksimalnu struju i pričekajte oko jedne minute kako bi za to vrijeme malo napunio prazan akumulator. Pokrenite motor na vozilu sa praznim akumulatorom. Čim je automobil upalio ukloniti prvo  kabel sa (-) terminala, nakon toga i (+) terminala, pazeći da ne dodirnete bilo koji dio vozila još uključenim kablom.

Nije bilo tako teško zar ne?

Google oglas

Istaknuti oglas