Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Petak, 15 Siječanj 2021 09:55

Kako osmisliti svoju radionicu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Radni stol radionice - složen Radni stol radionice - složen

Garaža za automobil nije ništa više od parkirnog mjesta ako nemate dobro osmišljenu radionicu. Možda mislite da je vaša garaža premala za radionicu, ali čak i mala garaža za automobile može se iskoristiti ako je prostor dobro osmišljen. Osmisliti radionicu u vašoj garaži nije teško.

Puno je dobrih ideja za dizajn garaže za automobile na internetu koje vam mogu pomoći da osmislite vaš prostor za radionicu. Prva odluka koju morate donijeti je ono što želite učiniti sa svojom garažom.  Odluka o dizajnu garaže, ovisi o vrsti ideja za auto-radionicu koje imate i o vrstama projekata koje imate na umu.

Potpuno opremljena radionica ili osnovni popravci?

Onima kojima je potrebna garaža za cjelovitu restauraciju imat će različite potrebe za prostorom i trebat će im drugačiji alati od vlasnika koji obavljaju samo osnovne popravke i održavanje. Hidraulična dizalica je jedan od najkorisnijih alata koji možete ugraditi u svoju radionicu. Dizalice se također mogu koristiti i u garažama gdje praktički stane samo jedan automobil.

dizalica minhidraulicna dizalica minpresa

Potpuna restauracija vozila zahtijeva da vlasnik garaže ima odgovarajuće alate za taj posao. Oni koji žele osmisliti prostor za radionicu gdje će se baviti potpunom obnovom vozila morat će uzeti u obzir i računati na prostor za alate poput hidraulične dizalice, zračnog kompresora i puno prostora za rastavljanje i čišćenje dijelova. Izgled radionice koja se koristi za obnavljanje automobila znači da se vlasnik treba odlučiti gdje će i koliko električnih utičnica biti dostupno, uzeti u obzir upotrebu alata poput dizalice i postolja motora, dizala mjenjača, odvod i zbrinjavanje otpadnih tekućina...

Hidraulična dizalica može znatno olakšava popravak automobila. Mnogo poslova koje biste često obavljali kod mehaničara, na primjer, podešavanje, možete obaviti kod kuće kad imate dizalicu. Cijene dizalica kreću se od najnižih cca. 1.000 EUR naviše. Dizalica može malu garažu učiniti još korisnijom jer se automobil često može podići s puta radi skladištenja ili dodatnog parkiranja.

Mnogi drugi alati za radionice, poput preše, opreme za poliranje i ormarića za pjeskarenje, mogu ponuditi kućnim radnicima profesionalnije popravke bez potrebe za plaćanjem mehaničara.

Povremeni popravak

Vaša radionica više je od mjesta na kojem popravljate stvari.

Trebate li prostor u radionici za zamjenu ulja, ali ne namjeravate nikada ukloniti i zamijeniti motor? Planirate li povremeno izvaditi motor, ali imate li samo malo prostora? Možete dizajnirati svoj prostor za radionice u garaži kako biste iskoristili prostoriju koju imate bez žrtvovanja upotrebljivosti.

Ideje za dizajn malih garaža mogu uključivati ​​upotrebu servisne jame umjesto dizalice. Servisna jama ponekad se može iskopati za manje novca manje od cijene dizalice. Servisna jama trebala bi biti dizajnirana da bude ugodna za rad u njoj. Previše plitka jama ozlijedit će vrat i leđa, dok preduboka znači težak pristup komponentama vozila.

Ideje o radnim stolovima koji štede prostor mogu vam pružiti dovoljno prostora za rad bez žrtvovanja veličine vaše male radionice. Trebali biste biti sigurni da ćete prilikom dizajniranja prostora radionice uzeti u obzir vrste alata koje planirate koristiti. Na primjer, ako planirate koristiti podnu dizalicu, pobrinite se da na bočnim stranama automobila ostavite dovoljno mjesta za upravljanje ručkom.

Savršeni radni stol

radni 2 min 1radni 3 min

Savršen radni stol za vašu radionicu ovisit će o vašem prostoru i vrstama poslova koje biste željeli obavljati u svojoj radionici. Kompresor zraka i pristup električnoj energiji neophodni su za savršenu radionicu. Možda nijedan element dizajna vašeg radnog prostora u garaži nije toliko važan kao vaš radni stol.

Dobar radni stol pružit će vam prostor potreban za rad na projektima automobila, a da ne budete pretrpani. Također bi trebao imati jaku i izdržljivu površinu koju možete udarati i bušiti bez nanošenja velike štete.

Neki od ključnih alata za koje biste možda trebali razmisliti kako biste stvorili prostor na svom radnom stolu dobar je škripac i čvrsta metalna ploča. Površina radnog stola trebala bi biti materijal koji se lako čisti i postojan je. Tvrdo drvo i metal su popularni izbori.

Vaš radni stol trebao bi biti smješten blizu električnih utičnica i trebao bi biti lako dostupan, bez obzira na automobilu koji radite tog dana. Provjerite imate li dovoljno prostora za kretanje. Ništa nije gore od otkrića da ne možete doći u ugodan položaj za obradu dijela jer je vaš radni stol na pogrešnom mjestu.

Vlasnici malih garaža koje nemaju mjesta za fiksni radni stol mogu razmisliti o sklopivoj klupi. Neki se mogu preklopiti uza zid, dok su drugi sklopivi i prijenosni. Ove su vrste radnih stolova vrlo korisne za male prostore i za vrijeme kada vlasnici rade na automobilima na više mjesta.

Organizacija radnog prostora
Kutija alata pomoći će vam da ostanete organizirani i pruža sigurno mjesto za pohranu alata. Svakako planirajte gdje će se nalaziti vaš set alata prilikom planiranja vaše radionice. Alat bi trebao biti blizu vašeg radnog stola i lako dostupan.

Kutije s alatima mogu biti vrlo skupe. Potražite rabljene kutije s alatima koje se prodaju ili pripazite prilikom kupovine samog alata. Mala, kvalitetna kutija s alatima često je bolja od velike, jeftine.

Vlasnici malih garaža za automobile mogu dizajnirati svoj radni prostor tako da osmisle police i površine za vješanje alata. Uredna ideja male radionice je raspored polica / ploha i vješanje samog alata, Iscrtajte flomasterom položaje na ploči kako biste brzo mogli prepoznati gdje alat pripada. Ovo je jeftina opcija kada kupnja profesionalnog alata ne dolazi u obzir.

Skladišne ​​posude za odlaganje sitnih dijelova poput matica i vijaka nisu skupe i mogu biti jedan od najprikladnijih predmeta u vašoj radionici kad vam je potreban mali dio u kratkom roku.

Ideja za dizajn garaže automobila
Većina automobilskih entuzijasta koji rade na automobilima u vlastitoj radionici uštedjet će puno novca kojeg bi inače potrošili kod mehaničara. Radionica u početku može biti velik trošak, ali ako imate svoj vlastiti alat za prvi posao, uštedjet ćete vrijeme i novac u budućnosti.

Malo je mjesta koja su za automobilske entuzijaste toliko posebna kao radionica koju sami osmisle.

Google oglas

Istaknuti oglas