Subota 27 Studeni 2021
Nedjelja, 19 Svibanj 2019 14:37

20 godina oldtimer kluba “Classic 99”

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jučer je OTK “Classic 99” proslavio svoj jubilarni dvadeseti rođendan, a tim povodom provezli su svoje ljubimce gradom, te ih izložili kod Doma hrvatskih branitelja za sve posjetitelje koji su došli pogledati jedan dio “povijesti na kotačima”.

Kada je prije dva desetljeća grupica entuzijasta i zaljubljenika u stara motorna vozila odlučila osnovati Oldtimer klub pod nazivom “Classic 99”, nisu ni slutili da će postati jedinstvena turistička i edukativna priča Nove Gradiške.

Dvadeset godina kasnije OTK “Classic 99” broji preko pedesetak aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju preko 150 vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije. Najstarija vozila članova kluba su automobili – Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine. Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Roycei, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli – BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

Ponosan je bio predsjednik i jedan od osnivača kluba Krešimir Knežević koji se prisjetio tih početnih dana

-“U ovih 20 godina dogodilo se puno lijepih stvari, jako puno smo proputovali i upoznali novih ljudi i prijatelja. Da se vratim u one stare dane, opet bih isto napravio i opet bi krenuli u to osnivanje kluba, mada su rekli, kada smo osnovali klub, da to neće trajati ni 5 godina, a kamo 20 i da budem iskren, ni ja nisam vjerovao. U to vrijeme bilo je teško to pokrenuti, ali evo zahvaljujem se svima koji su mi pomogli od prvog dana i sve ove godine koje su prošle i koje ste skupa sa mnom sa svojim obiteljima. Svi smo se dali puno u to i drago mi je da je iza nas 20 godina prijateljstva i druženja. Iza nas stoji jedan mali muzej koji smo osnivali i nemamo se čega postidjeti. Ovaj klub je dio mog života i hvala svima” – izjavio je Knežević

Čestitke na dosadašnjem radu i da proslave još puno rođendana zaželjeli su im brojni gosti oldtimer klubova iz Slavonskog Broda, Garešnice, Vinkovaca, Požege i Našica.

Povodom obilježavanja 20. obljetnice, svečano su podijeljena priznanja članovima OTK “Classic 99” za njihovu vjernost klubu i za uređivanje svojih limenih ljubimaca, dok su zahvalnice uručene Autoklubu Nova Gradiška, DVD Štivica, DVD Rešetari za suradnju, te gostima iz drugih oldtimer klubova koji su uljepšali proslavu ove obljetnice.

OTK “Classic 99” dobio je i svog počasnog člana, a ta čast pripala je gradonačelniku Nove Gradiške, Vinku Grgiću kojemu je također uručeno priznanje za suradnju.

Nakon službenog djela, uslijedio je ručak i druženje na kojem su ovi ljubitelji starih vozila razmjenjivali iskustva i znanja. (Izvor: Radio NG)

Google oglas

Istaknuti oglas