Subota 27 Studeni 2021
Četvrtak, 06 Listopad 2011 17:32

35 godina Fieste

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kada je 1976. godine na tržište lansiran Fordov model Fiesta niti najveći optimisti nisu mogli pretpostaviti kakav će globalni uspjeh ostvariti ovaj automobil 35 godina kasnije.

Ford je objavio kako je Fiesta do sada prodana u više od 15 miljuna primjeraka, a samo aktualna generacija koja se na tržištu nalazi nešto više od dvije godine, pronašla je više od milijun novih vlasnika.

Prva Fiesta je proizvedena u Valenciji 1976.godine, kao Fordov praktični i ekonomični odgovor na krizu s gorivom koja je zavladala u svijetu, i odmah se priključila potražnji za malim automobilima u Europi i svijetu.Valencija nastavlja nadogradnju trenutne proizvodnje Fieste u Fordovoj tvornici u Kelnu, Njemačka, koja sada proizvodi većinu novih Fiesta automobila. Fiesta se takođe proizvodi i u Nanjingu u Kini, Rayongu na Tajlandu i Cuautitlànu u Meksiku.Trideset i pet godina, šest generacija automobila, Fiesta nastavlja nuditi praktičnost, stil i učinkovitost kupcima automobila svih generacija kao jedan od najprodavanijh Fordovih modela.

Galerija slika

Google oglas

Istaknuti oglas