Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Srijeda, 15 Lipanj 2011 11:27

Renault 4 s 225 KS na Gumballu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najprodavaniji francuski automobil svih vremena za 50-i rođendan u najluđem izdanju - karoserija Renaulta 4 montirana je na šasiju Renaulta Clio V6 i tako je nastao 4L3000, kako glasi službeno ime automobila.

Automobil objedinjuje ikonu funkcionalnog dizajna i europsku verzije „muscle cara“, proizvod je pariške agencije za komunikaciju L'Ecurie i nastao je ciljano za Gumball.Četiri majstora u L'Ecurievoj garaži stvorili su mutanta dva nespojiva automobila. Renault Clio V6, bizarna je jurilica nastala po uzoru na Renault 5. Mali gradski automobil umjesto stražnjih sjedala ima motor 3.0 V6 iz Renault Lagune. Renault 4 potpuna je suprotnost.

Treći najprodavaniji automobil u povijesti nastao je s idejom „automobila u trapericama“. Prodan u 8 milijuna primjeraka u preko 100 zemalja, ovaj multifunkcionalni automobil motorizirao je Francusku.

Za svoj 50-i rođendan dobio je 225 Ks. Nije stoga čudno da je 4L3000 izazvao zanimanje više tisuća ljudi koji su preko interneta pratili nastanak automobila. Jedini francuski automobil u jedinoj Francuskoj ekipi na Gumballu 2011. Ovogodišnje izdanje prvi puta nakon sedam godina ponovno prolazi Francuskom. L'Ecurie je to želio proslaviti posebnim automobilom.

Lani su sudjelovali s Renaultom Mégane Dazzle Gumball Edit kojega su također sami personalizirali, a ove godine odlučili su otići korak dalje. Prateći automobil, Renault Kangoo Backstage, također je njihov proizvod.

Google oglas

Istaknuti oglas