Četvrtak 20 Siječanj 2022
Utorak, 14 Ožujak 2017 15:54

Hrvatski savez vlasnika povijesnih-starodobnih vozila

HSPSV HSPSV

Dana 18.lipnja 2016. godine u Puli održana je osnivačka skupština Hrvatskog saveza vlasnika povijesnih-starodobnih vozila.
Novi Savez osnovalo je trinaest subjekata, a sjedište Saveza je u Zagrebu.
Nakon upisa novoosnovanog Saveza u Registar udruga Republike Hrvatske, Savez započinje s javnim djelovanjem i radom.Vrata Saveza otvorena su svim ljudima dobre volje.

Rad Saveza zasniva se na ravnopravnosti svih članova, dobrovoljnosti i općem dobru za sve. Savez nije u sustavu bilo kojeg pojednica ili poslovnog subjekta, a sve administrativne i tehničke poslove za potrebe novog saveza isključivo rade članovi saveza bez naknade za osobni rad.

Nema upisnine, godišnje članarine neće biti prve godine, a nakon toga godišnja članarina bit će proporcionalna stvarnim troškovima do kojih će se doći praćenjem troškova u prvih godinu dana rada.
U ocjenjivanju i razvrstavanju vozila isključivu riječ imat će struka, a ne volenterstvo i populizam. Cijena ocjenjivanja i razvrstavanja vozila bit će u skladu s cijenama za isti takav posao koji rade savezi u susjednim državama europske unije.Članovi novog Saveza mogu biti članovi drugih udruga i udruženja.

Natjecanje vlasnika povijesnih vozila bit će usklađeno s pozitivnim propisima Republike Hrvatske i u okvirima koje propisuje zakon, a ne u nekim zakonski nepostojećim unutarnjim okvirima udruge. Radom novog saveza vratit će se druželjubivost i međusobno uvažavanje članica i pojedinaca, vratiti prvobitni entuzijazam i dostojanstvo udrugama i pojedincima.
Dana 16.studenoga 2016. godine, u Registar udruga Republike Hrvatske kao savez udruga upisan Hrvatski savez povijesnih-starodobnih vozila, s sjedištem u Zagrebu,
Samoborska cesta 234. Sada slijede još preostali administrativni poslovi posljedično vezani uz registraciju, ali u formalno-pravom smislu Savez ima legitimitet za rad i djelovanje.

Članovi novoosnovanog Saveza su za sada, abecednim redom:
Auto-klubPula-Rovinj iz Pule
Buba klub Zagreb
Classic & sport club Krapinske Toplice
Nacionalni savez Vespa klub Hrvatske iz Pule
Oldtimer klub Histria iz Pule
Oldtimer klub Našice
Oldtimer klub Pušća
Oldtimer klub Stari kotači, Strmec Samoborski
Oldtimer klub Zagreb
Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor
Udruga „Zlatni kotač” Zagreb
Upravu Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila čine:
Boris Jurevini, izvršni ravnatelj,
Anton Pletikos, tehnički ravnatelj,
Dalibor Lebarović, glavni tajnik,
Duško Rađenović, zamjenik ravnatelja,
Mladen Veršić, ravnatelj.
Članovi Nadzornog odbora su:
Mladen Sekovanić,
Rudolf Klicper,
Filip Mirko Buden.

Savez je otvoren za rad i suradnju sa svim udrugama i pojedincima čija je djelatnost vezana uz povijesna-starodobna vozila i to bez obzira na njihovo članstvo u
drugim savezima- asocijacijama, kao i vlasnicima povijesnih-starodobnih vozila koji nisu članovi udruga.

 

Google oglas

Istaknuti oglas