Subota 27 Studeni 2021
Nedjelja, 19 Veljača 2012 21:13

Liburnia Classic Club

Liburnia Classic Club Liburnia Classic Club

Liburnia Classic Club okuplja sve zaljubljenike u stare automobile, od onih koji uživaju samo u vožnji ovim savršenim "klasicima" pa sve do onih koji se bave restauracijom i održavanjem. Dušu starodobnih automobila može se upoznati kroz savjetovanja, izložbe, predavanja koja su organizirana unutar kluba te uključivanjem u stručni rad. Oni koji se bave održavanjem ovdje svakako mogu računati i na prenošenje znanja te stručnu literaturu.

Članovi kluba redovito sudjeluju sudjeluju na rally vožnjama, kulturnim i sportskim manifestacijama, sustretima vlasnika klasičnih vozila, izložbama te sajmovima rezervnih dijelova u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Udruga djeluje u području Liburnije, te surađuje s velikim brojem sličnih klubova u zemlji i inozemstvu. Takva međunarodna suradnja rezultirala je nizom sustreta, izložbi, stručnih ekskurzija te sudjelovanjem na međunarodnim manifestacijama starodobnih automobila.

Ljubav prema klasičnim, odnosno starodobnim automobilima bila je poticaj nizu entuzijasta da u Opatiji 2009. godine osnuju udrugu pod imenom liburnia Classic Club Opatija. Do danas udruga broji dvadesetak članova, koji su ili vlasnici starodobnih automobila, ili se njima na bilo koji način žele baviti, što se potiče kroz organizaciju savjetovanja, atraktivnih izložbi automobila ili raznovrsnim predavanjima te uključivanjem u praktični rad kluba.

Najatraktivnija su ipak događanja poput rallyja ili druženja vlasnika automobila, a područje stare dame Opatije je za to upravo idealno. Savršeno uklopljeni u vizure ovog područja, stari automobili i članovi Liburnia Classic cluba kroz razne manifestacije na najbolji će način promovirati turistički potencijal te prirodne ljepote, kulturu i gastronomiju ne samo Opatije, već i cijele Liburnije zaljubljenicima u klasični svijet ljepote na kotačima iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Google oglas

Istaknuti oglas