Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Utorak, 27 Ožujak 2012 09:33

Oldtimer klub Classic ’99 Nova Gradiška

Classic 99 Classic 99

Klub je nastao u proljeće 1999 godine. Tada se okupila grupica zaljubljenika u stara motorna vozila koja se prvotno družila u sklopu neslužbenog "Buba" kluba, te odlučila osnovati oldtimer klub.

Tako je 10. travnja 1999. osnovan OTK "Classic'99". Kao i svaka nova udruga i ova je naišla na mnoge početničke probleme i nerazumijevanje okoline. Uz velike napore organiziran je prvi oldtimer susret na kojem se okupilo tridesetak vozila.

Od tada je uloženo puno truda i vremena da bi klub postao ono što jest danas. Mala grupica stanovnika prerasla je u pedesetak aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju preko 150 vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije.

Najstarija vozila članova našeg kluba su automobili - Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zundapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine. Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Royci, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli - BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi. Svi oni zajedno čine značajan doprinos bogatstvu tehničke kulture u našoj zemlji.

Do sada je klub organizirao jedanaest međunarodnih oldtimer susreta koji svake godine okupe više od stotinu vozila i preko dvije stotine sudionika. Tijekom godina, aktivnost kluba se povećala. Od osnovne ideje očuvanja i spašavanja tehničke kulture, došli se do organizacije velike izložbe motornih starodobnih vozila i stare tehnike koja se održava svake godine u centru grada Nove Gradiške.

Klub je također prvi organizator skupa ljubitelja starih bicikala koji u rujnu svake godine, gdje se okuplja velik broj sudionika. 2011. godine klub je pokrenuo izdavanje oldtimer magazina, jedinstvenog na našim prostorima.

Svi dobri rezultati proizašli su iz angažiranosti članova kluba  koji zajednički njeguju ljubav prema starodobnim vozilima i njihovom očuvanju te poštivanje njihovog povijesnog značaja.

Google oglas

Istaknuti oglas