Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Petak, 06 Travanj 2012 10:48

Oldtimer klub Classic-Bjelovar

OTK Classic-Bjelovar OTK Classic-Bjelovar

Oldtimer klub Classic-Bjelovar registrirana je udruga pri Uredu za opću upravu bjelovarsko-bilogorske županije te pri Državnom zavodu za statistiku.

Klub je nastao kao težnja nekolicine Bjelovarčana, vlasnika i štovatelja oldtimer vozila, koji su zajedno sudjelovali kao samostalni posjetitelji ili članovi nekog od susjednih klubova na raznim susretima diljem Lijepe naše, da imaju vlastitu 'bazu' za djelovanje i zastupanje interesa, kao dio grada te županije.

To su i uspjeli okupivši se u svibnju 2009.g., osmislili naziv i logotip pod kojim će djelovati te krenuli na posao. Nedugo nakon osnutka kluba organizirali su 1. izložbu vozila članova kluba u sklopu tradicionalne manifestacije Terezijana, na reprezentativnom prostoru ispred Pošte, u reprezentativno vrijeme - nedjelju popodne.

Slijedila su sudjelovanja na nekoliko susreta diljem Lijepe naše i inozemstvu te organizacija 2. izložbe vozila u sklopu obilježavanja Dana grada 2009. Nastavak priče je izložba Terezijana 2010. te 1.promotivni susret Dan Grada 2010. duljine preko 80 km kroz opcine V. Trojstvo, Šandrovac, V. Pisanica, V. Grđevac i Nova Rača.

Od 10. travnja 2010.g. klub je punopravni član hrvatskog oldtimer saveza - HROS-a. Temeljna misao vodilja je okupljanje ljubitelja starih vozila, očuvanje, poticanje i razvoj tehničke kulture našeg kraja i županije, u cilju spriječavanja njezinog propadanja i uništavanja. Posebna briga kluba je pridonošenje pomoći i zaštiti interesa članova, prvenstveno kroz stvaranje povoljnijih uvjeta za osiguranje i registraciju  starodobnih vozila, kao i uvoz vozila, nabavku i razmjenu rezervnih i zamjenskih dijelova.

Google oglas

Istaknuti oglas