Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Utorak, 11 Prosinac 2012 09:44

Oldtimer klub Našice

OTK Našice OTK Našice
 
Oldtimer klub Našice osnovan je 20.travnja 1997. godine na osnivačkoj skupštini u hotelu Park u Našicama na kojoj je bilo prisutno 17 članova – osnivača. Klub je prvi i tako najstariji u istočnoj Hrvatskoj. 
Osnivački kluba su: Ivan Teklić, Darko Pinter, Mladen Lončarić, Duško Rađenović, Željko Lijić, Ivica Katruša, Ivica Vrekalović, Željko Mataija, Albert Veseli, Zlatko Fak, Vinko Kuzminski, Dejan Čupurdija, Marko Jerković, Vladimir Lončarević, Zdenko Lončarić, Dinko Županović, Marin Županović.

Osnivači kluba su kao grupa entuzijasta sudjelovali redovno na susretima i aktivnostima drugih klubova i time stvarala preduvjete za formalno registriranje kluba i okupljanja ostalih zaljubljenika. Obavljali su i određene aktivnosti u Gradu, o čemu svjedoči i bogata foto arhiva.

Tako su 30. svibnja 1996. godine, organizirali i prvu izložbu starodobnih vozila u Našicama, na prostoru ispred hotela Park. Bila je to prva aktivnost inicijatora kluba na promociji kulture održavanja starodobnih vozila u gradu, a koja će završiti na osnivačkoj skupštini. Kroz članstvo kluba je do sada prošlo više od 200 ljudi.

Nakon osnivanja, članovi su redovno bili na svim važnijim susretima i vožnjama, te su bili cijenjeni i rado pozivani gosti. Pored vožnji sudjelovali su i na nekoliko izleta u Njemačku (Munchen) i Italiju (Padova, Venecija) gdje su članovi kluba posjetili međunarodne sajmove oldtimer vozila i dijelova.

Vrijedno je spomenuti da u toku 1999. godine dva člana kluba počinju voziti cestovne moto utrke starodobnih vozila. Bili su to Marin Županović i Danijel Kovač. Vozači su, iako su sudjelovali prvi put, ostavili jako dobar dojam.

Izložba vozila koju je prvi put organizirana 1996. godine, postala je tradicionalna i svake se godine organizira za dan grada Našica. Od 2000. godine pa sve do sada klub svake godine organizira međunarodne susrete oldtimer vozila. Od početka su susreti zamišljeni kao druženje oldtimera uz laganu vožnju, upoznavanje s ljepotama kraja, širenje znanja o vrijednosti tehničke kulture te ugodan boravak gostiju.

Prvi međunarodni susret održan 27. kolovoza 2000. godine je na relaciji Našice-Brođanci. Sudjelovalo je 43 vozila sa više od 50 sudionika. Do sada je organizirano 13 susreta i može se reći da nema dijela Slavonije i Baranje koje klub nije obišao. Članovi kluba ponosni su i na činjenicu da su 2.travnja 2011. godine organizirali i prvu višednevnu izložbu vozila članova kluba na izložbenom prostoru Pampas u Osijeku. Cilj je bilo upoznati građane i sve zainteresirane s vrijednostima koje klub ima, te poduka mladima iz osnova tehničke kulture. Posjećenost i odaziv su bili na zavidnom nivou.

Google oglas

Istaknuti oglas