Subota 27 Studeni 2021
Utorak, 31 Ožujak 2015 09:31

Oldtimer klub "Peti kotač"

"Peti kotač" "Peti kotač"
Oldtimer klub “Peti kotač“ osnovan je 01.04.2009. godine na inicijativu dr. Ivana Rončevića i Mate Kneževića koji su terenskim automobilom Muscel M461 iz 1967. godine u kratkom periodu obišli većinu oldtimer susreta u zemlji i okružju prešavši oko 50.000 km bez ijednog ozbiljnijeg kvara. Time su postavljeni kriteriji svim budućim članovima, a temelje se na visokoj tehničkoj i mehaničkoj ispravnosti, a ne samo estetskoj.
Sjedište kluba je u Breziku Našičkom, mjestu pored Našica, a klub počinje sa aktivnijim radom početkom 2010. godine kada se nekoliko članova intenzivno uključilo u rad kluba, i donijelo jednu od najvažnijih odluka u povijesti kluba, a to je ona o učlanjenju u Hrvatski oldtimer savez (HROS), čiji punopravni član postaju na sjednici 09.02.2012. godine. Ostatak kluba čini 20-ak članova koji su iznimno aktivni u organizaciji druženja i događanja, ali i u restauraciji vozila.
Osnovna zadaća oldtimer kluba je očuvanje tehničke baštine Republike Hrvatske, što podrazumijeva pronalazak i očuvanje/restauraciju starodobnih vozila.
Osim pronalaženja vozila unutar države, klub obogaćuje Hrvatsku tehničku baštinu uvozom rijetkih primjeraka automobila i motocikala iz inozemstva (Amerika, Velika Britanija, Nizozemska, Mađarska…).
Idealnom kombinacijom starijih i iskusnih članova, te onih mlađih i poduzetnih uvijek teže biti originalni i prepoznatljivi. Upravo stoga su posebno ponosni na njihovu zbirku traktora i poljoprivrednih strojeva, po čemu su jedinstveni u Hrvatskoj (više o vozilima iz zbirke možete pogledati u rubrici članovi na stranicama kluba).
Oldtimer klub u svojem radu također nudi pomoć i savjete svim ljubiteljima starodobnih vozila vezane uz tehnička pitanja, nabavu vozila i dijelova ili restauraciju. Također sudjeluju u organizaciji oldtimer izložbi i relija koje se može pregledati u galeriji susreti i događanja.
Kako je temelj rada kluba očuvanje tehničke baštine, ali i poštivanje prometne regulative i propisa vezanih uz registraciju i upotrebu starodobnih vozila u slobodno vrijeme, nadamo se da će se ovim putem rad kluba još bolje prepoznati i vrednovati u javnosti.
 
Kontakt:
Tajnik kluba: Bernard Rončević
tel1: +385 98 256-066
tel2: +385 91 7606-258
31 500 Brezik Našički

Google oglas

Istaknuti oglas