Ponedjeljak 29 Studeni 2021
Utorak, 08 Listopad 2013 20:54

Oldtimer klub Zabok

OTK Zabok OTK Zabok

OLDTAJMER KLUB ZABOK osnovan je dana 16. studenog, 1994. godine na osnivačkoj skupštini u restoranu “ZABOKY” u Zaboku. 

Dugogodišnje motorističke aktivnosti koje su se pojavile u Zlataru, Stubici, Oroslavju i Zaboku uspješno su se poklopile i spojile s opće europskim trendom očuvanja starinskih motora, oldtajmera. Ta sveopća motoristička klima rezultirala je u Zaboku, idejom o formiranju udruge ljubitelja starinskih motora, oldtajmer kluba. To je i dovelo do njegovog osnivanja. 

Zabok kao zemljopisno središte Hrvatskog Zagorja, najlakše je ostvario ujedinjenje svih dobronamjernih motorista iz čitavog Hrvatskog Zagorja, ali i iz Zagreba i drugih krajeva. Svi motoristi kojima u žilama osim krvi teče i adrenalin izazvan benzinom a iz usta im se čuje lijepi domaći “kaj” udružili su se te 1994. godine u OLDTAJMER KLUB ZABOK. 

Tadašnja prva uprava kluba, koja se i do danas nakon proteka skoro dvadeset godina nije puno promijenila, postavila je temelje koji su osnova kluba i koji mu osiguravaju dugoročno uspješno djelovanje i postojanje. Tada su bila postavljena:

  • načela
  • ciljevi i 
  • djelatnosti

Načela OLDTAJMER KLUBA ZABOK su sljedeća:

  • Javnost rada i jednakost vlasništva
  • Dobrovoljnost pristupanja i sudjelovanja
  • Dobronamjernost članova i tijela
  • Uzajamno potpomaganje

Javnost rada ostvaruje se pravodobnim izvješćivanjem članova o radu kluba, prvenstveno usmeno putem povjerenika te pisanim izvješćima na skupštinama i na drugi prikladni način. Jednakost vlasništva očituje se odredbom Statuta da su svi članovi vlasnici kluba u jednakim dijelovima te da ni jedan član ne može ostvariti veća vlasnička prava nad klubom od bilo kojeg drugog člana. Dobrovoljnost pristupanja očituje se u trenutku potpisivanja pristupnice za članstvo u klubu, što su već učinili svi dosadašnji članovi kluba. 

Svi članovi kluba dobrovoljno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva kluba kroz realizaciju djelatnosti i to ovisno od svojih mogućnosti, želja i sposobnosti. Tijela kluba omogućuju svakom članu takvo sudjelovanje.

Dobronamjernost članova i tijela kluba očituje se kroz dobru namjeru iznošenja misli i prijedloga članova prema tijelima kluba i uljudno ophođenje svakog člana prema drugim članovima kluba. Sva tijela kluba utvrđena Statutom se s dobrim namjerama odnose prema svakom članu s namjerom ostvarenja ciljeva kluba kroz djelatnosti.

Klub može ostvariti svoje ciljeve samo uzajamnim potpomaganjem svih članova, izabranim tijelima i obrnuto.

KONTAKT: 

Oldtimer Klub Zabok
Grabrovec 40, 49210 Zabok
Tel / Fax: +38549223508
Mob: +385981898277
Više u ovoj kategoriji: « OTK Trophy Oldtimer klub "Stari sjaj" »

Google oglas

Istaknuti oglas