Subota 27 Studeni 2021
Srijeda, 25 Lipanj 2014 15:41

Lepoglavski dani

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Oldtimer autobus Oldtimer autobus

Tijekom sva tri dana trajanja manifestacije “Lepoglavski dani” od 4.-6.srpnja 2014 mlađi posjetitelji moći će se zabaviti u lunaparku i parku za zabavu i igru u Gradskom parku te provozati oldtimer autobusom kroz Lepoglavu. 

Posjetelji mogu pogledati zanimljivu izložbu malih životinja. Astronomsko društvo Lepoglava posjetiteljima nudi mogućnost da pogledaju noćno nebo kroz teleskop.

Svi posjetitelji moći će razgledati izložbu poludragog kamenja koja je postavljena u čitaonici Gradske knjižnice. U izložbenom prostoru izloženo je oko 250 primjeraka minerala, poludragog i dragog kamenja iz Lepoglave i Hrvatske te gotovo svih svjetskih kontinenata. "Domaće bogatstvo" predstavljeno je lepoglavskim ahatom, ali i vrijednom zbirkom gipsa, jednom od najboljih u ovom djelu Europe.

Posjetiteljima izložbe pruža se prilika da uz stručno vodstvo članova Udruge Lepoglavski ahat, posjete nedaleko nalazište ahata, zaštićen lokalitet Gaveznica - Kameni vrh. Riječ je o davno ugaslom vulkanu čijim su postojanjem stvoreni jedinstveni uvjeti za nastanak ahata.Za ljubitelje i skupljače dragog i poludragog kamenja i minerala moguća je razmjena atraktivnih i jedinstvenih primjeraka.

I ove će godine vatrogasci, članovi DVD-a Lepoglava predstaviti vatrogasnu opremu te vježbom demonstrirati svoj rad, a zainteresirani će dobiti priliku da sudjeluju u besplatnoj vožnji vatrogasnim vozilima po Lepoglavi. P.A.S. Lepoglava prezentirat će paintball i airsoft, a udruge „Kesten“ i „Klopotec“ šumsku mehanizaciju. Više detalja na stranici organizatora.

Google oglas

Istaknuti oglas