Nedjelja 16 Siječanj 2022
Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 18:56

Slikovna knjiga - "Oldtimeri u Hrvatskoj"

Napisao
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
"Oldtimeri u Hrvatskoj" "Oldtimeri u Hrvatskoj"

Najnovije izdanje Nove knjiga Rast je slikovna knjiga Oldtimeri U Hrvatskoj koja ne spada u stručnu literaturu, već se svojim sadržajem zadržava u okvirima uobičajenih povijesnih i tehničkih saznanja o određenim tipovima automobila i automobilskih industrija od kojih su nastali.

Ova se knjiga bavi oldtajmerstvom kao fenomenom današnjice. Od zaboravljenih „olupina” s velikom ljubavlju, naporom i trudom uspijeva vratiti vrijeme kad je automobil bio više no samo simbol materijalnog statusa i zrno pijeska na prometnoj pučini. Kad je automobil imao dušu, a vlasnik svog mezimca.

Oldtajmerstvo ima svoje pravilnike, norme i mnoštvo drugih ograničenja koja ovaj vid nostalgije izdiže na razinu zahtjevnog hobija koji obuhvaća vrijeme, novac i mnogo truda.

Knjiga ima za cilj pružiti priznanje svim poklonicima i zaljubljenicima u stare automobile, ne baveći se stručnim dijelom oldtajmerstva. Ugodno, nostalgično putovanje kroz vrijeme naših očeva i djedova i njihovih ljubimaca.

Uz fotografije pojedinih automobila, postoje i fotografije vlasnika oldtimera i njihovi komentar uz određeni tip automobila.

Dimenzija knjige iznosi 22 x 24, a sadržajni i slikovni dio popunit će 212 stranica.

Uvodni dio teksta o oldtajmerstvu potpisuje dr. Daniel Živković , Fotograf: Nikola Rucić Tekstovi: Ivan Rast

DODATNI INFO O KNJIZI PRONAĐITE NA SLIJEDEĆEM LINKU;

Google oglas

Istaknuti oglas