Srijeda 27 Listopad 2021
Petak, 19 Veljača 2016 19:53

Zagrebom u replici Forda T

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Repiika Forda T Repiika Forda T

Zagreb je od ovog vikenda bogatiji za dvije električne replike automobila Ford T. Automobili su dio projekta "Old Zagreb" koji je za Dan zaljubljenih predstavljen na zagrebačkom trgu Sv. Katarine. 

"Nastojimo priču o Zagrebu s početka 20. stoljeća uvrstiti u svakodnevnu turističku ponudu te kroz ugodnu i tihu vožnju gradom pokazati povijesne znamenitosti grada", izjavio je Damir Ferara iz tvrtke Eco Group, koja je idejni začetnik projekta. 

U tridesetminutnoj vožnji za jednu do četiri osobe u ekološki čistom, potpuno električnom automobilu, moći će se razgledati grad od Trga Nikole Šubića Zrinskoga, Trga kralja Tomislava pa do Gornjeg grada. 

Projekt je dobio organizacijsku podršku Turističke zajednice Grada Zagreba, a ideja je u budućnosti ovu atrakciju proširiti i u druge hrvatske gradove. 

Cilj je Zagreb i po tom projektu učiniti prepoznatljivim te ujedno ispričati priču o Ferdinandu Budickom, poduzetnom Zagrepčanu koji je 1901. ušao automobilom marke Opel u grad kojim su tada prometovali samo konji i pješaci.
"Trenutačno su na raspolaganju dva vozila, a u planu je proširiti flotu na deset automobila do kraja godine“, istaknuo je Ferara. Dodao je kako u ponudu namjeravaju uvrstiti i vožnje po narudžbi, a nadaju se da će u dogledno vrijeme moći zaprimati i veće grupe turista. (izvor:domosfera)

Google oglas

Istaknuti oglas