Subota 27 Studeni 2021

Kružno putovanje zabočkih oldtimera

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Grossglockner Grossglockner

Povodom 20 godina postojanja OTK Zabok, organizirao je za svoje članove i članove prijateljskih klubova iz Samobora, Zagreba, i Slovenije, trodnevni, međunarodni reli ZABOK – GROSSGLOCKNER AUSTRIJA – ZABOK.

Učestvovalo je 40 zaljubljenika u stare motocikle, koji su dokazali da se stari motori dobro pripremljeni, s lakoćom mogu popeti i na planinske vrhove iznad 2.500 metara i savladati putovanja duža od 1.000 kilometara.

"Na putovanju smo osjetili kako naši susjedi, Austrijanci, i kolege ljubitelji starodobnih vozila njeguju, pokazuju i posuđuju stranim i domaćim turistima svoje oldtimere za razgledavanje turističkih i kulturnih znamenitosti Austrije. Putovanje oldtimerima “Grossglockner alpskom cestom” do nadmorske visine 2.571 m, je vrhunski organizirano, iako je promet izletnika iz cijelog svijeta vrlo jak".

Na tom “Bikers point”-u otvara se fascinantni pogled na najviši vrh austrijskih Alpi “GROSSGLOCKNER” 3.798 m iznad mora, kao i na cijeli nacionalni park koji ga okružuje.

Posjetili smo i vrlo vrijedan muzej oldtimera smješten u prigodnoj građevini iznad glečera na ”Kaiser-Franz-Josef” vrhu ( 2.365 m ). Tijekom putovanja kratkotrajne stanke iskoristili smo za razgledavanje lijepih krajolika: jezera, glečera, skijališta i dr. – ispričao je tajnik Ivan Franjčec.

Na povratku su posjetili i Bleiburg. Vođa puta i glavni strateg putovanja, Mladen Petrovečki potrudio se da uz vozilo za pratnju osigura svim učesnicima sigurno i uspješno putovanje. Vrijeme je bilo promjenljivo, čas sunce, čas kiša, što je dalo draž, kažu, cijelom putovanju i priliku za testiranje oldtimera koji su se pokazali vrhunski pripremljeni, naročito DKW 250 ccm, star 60 godina, gospodina Vilka Pale i BMW 250 ccm, star 62 godine gospodina Janka Rukljača. (Izvor: Zagorski list)

Google oglas

Istaknuti oglas