Subota 27 Studeni 2021

Put u Dubrovnik DKW roadster-om

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
DKW-om u Dubrovnik DKW-om u Dubrovnik

Na 50-ti rođendan krenuli smo sa DKW Roadster-om, proizvedenim 1964.na Dubrovački rally, na put uvijek neizvjestan radi doba godine, ali uzbudljiv i dovoljno dugačak da se čovjek nauživa vožnje u oldtimeru. 

Za Dubrovnik smo išli do Ploča pa trajektom na Trpanj gdje smo se na Pelješcu zadržali na manifestaciji - "Otvoreni vinski podrumi Pelješca".

Ugošćeni u novo otvorenoj vinariji Dubrava i PZ Putniković u Dubrovnik smo stigli oko 17 sati po jakoj kiši gdje smo se sklonili u garažu hotela Adria.

Nedjelja je osvanula bez kiše pa smo mogli skinuti krov i nastupiti na Stradunu sa kabriom kako nam je bio i cilj. Poseban je to doživljaj vozit se po Stradunu i sudjelovat na izložbi oldtimera kojih je ove godine bilo 32.

Povratak je usljedio u ponedjeljak po prekrasnom sunčanom danu koji se kod Posedarja pokazao u pravom svjetlu doba godine. Bila je jaka bura pa smo se jedva popeli do tunela uz jako ljuljanje brzinom od 40 kilometara na sat. Vožnja je u to vrijeme odlična, ceste su dobre i prazne pa smo na određenim dionicama vozili i do 130 km/h.

Nakon povratka sve se zaboravi a ostaje sjećanje na doživljaj Dubrovnika i gostoprimstvene gospare pa bez obzira na duljinu puta i ne male troškove planira se već na Dubrovački rally 2015.

Vladimir Šimunić

Google oglas

Istaknuti oglas