Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 11:25

Historic Racing Car Croatia

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Fiat Ritmo Fiat Ritmo

Oldtimer, vintage i classic automobili predstavljaju skupinu vozila koja nikada ne prolazi nezapaženo.

Dok nešto starijoj generaciji budi nostalgiju i sjećanje na neka romantična vremena, kod mlađe generacije izaziva divljenje i želju da bar na kratko sjednu u jedan od takvih raritetnih primjeraka automobila. A mnogi iz iskustva govore da, tko jednom proba, vjerojatno će za volanom istoga poželjeti ostati zauvijek. 

Upravo to, prije nešto više od tri godine, dogodilo se i Dorijanu Kljunu, umjetniku, fotografu i vlasniku poznatog Photo studija Katran, gdje je jučer izložio svoju kolekciju od 10 racing oldtimera, predstavivši tako tim Historic Racing Car Croatia. 

historic racing tim

Auto-moto tim ima četiri dobro poznata vozača – Mladen Sigurnjak, veteran auto utrka i višestruki prvak Hrvatske, Leo Černi, Bojan Hlača te Dorijan Kljun. 

Dorijan je osnovao tim, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a. Historic automobili utrkuju se zajedno s modernim vozilima, a pred njima je Državno prvenstvo u brdskim utrkama, na kojem će do pobjede Dorijan Kljun pokušati doći u Fiat Ritmu, racing automobilu kojeg je 30 godina vozio legenda auto scene u Hrvatskoj – Mario Delmoro.

fiat ritmo

Napomenimo kako je Dorijan Kljun prošle godine osvojio titulu drugog u klasi te četvrto mjesto generalno za prvu sezonu. 

Budući da se radi o trendu koji rapidno raste, za očekivati je kako će utrke u organizaciji HAKS-a i FIA-e, koje se voze od svibnja do listopada, ove godine privući dosad najveći broj posjetitelja, željnih adrenalina i dobre zabave.

Više u ovoj kategoriji: « Spaček je kriv za sve

Vaša fotografija

Naš izbor fotografija koje ste nam poslali...

BMW 2002 tii

Gilera

VW Buba

Zastava 750

Vaša iskustva

Pročitajte priču koju ste nam poslali. To su vaša Iskustva sa oldtimer vozilima. Pošaljite nam i vi svoju priču, fotografije i rado ćemo ju objaviti.