Četvrtak, 28 Travanj 2016 13:41

Spaček je kriv za sve

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Citroen 2CV6, spaček Citroen 2CV6, spaček
U subotu moje prvo dijete slavi 15 godina. Pravi je to nestašni teenager koji kreće u srednju školu.
CITROEN KLUB CROATIA endemska je pojava na hrvatskoj sceni starodobnih automobila. Krivi smo za puno lijepih trenutaka u proteklim godinama, inicijatori oldschool desanta i
udarna snaga pri pokretnju Muzeja automobila Ferdinand Budicki...
Imao sam 25 godina kad sam kupio spaček, 6 mjeseci poslije utemeljio klub i napravio prvi susret na zagrebačkoj knežiji sada već daleke 2001 godine.
Zbog tog valovitog kokošinjca na kotačima moj život preokrenuo se naopačke. Zahvaljujući spačeku vidio sam mjesta i upoznao ljude na koje teško da bi me neki drugi životni put odveo. Vozio sam i vozim u njemu svoje kćeri u vrtić i školu, moj spaguar na cesti je 4 godišnja doba kao prvi i jedini auto.
To ružno pače neraskidiv je dio mog života i dio obitelji. Prošli smo spale i ja 22 države, 8 svjetskih susreta, desetine tisuća kilometara po Hrvatskoj, a iduće godine odlazimo i na
afrički kontinent...
Zašto spaček? Zato kaj je spaček produženo djetinstvo. Spaček ne dopušta da ono dijete u nama odraste, a to je neprocjenjivi dar.
Kada se okrenem na protekle godine nije mi žao da sam svo to vrijeme potrošio na jednu tako neozbiljnu i infantilnu stvar kao sto je spaček. On je pronašao mene a ja njega. Bio je to prst sudbine. Da nije bilo njega ne bi bilo ni monografije, ni muzeja...
Ja bih danas bio dosadni državni službenik u ministarstvu koji mrzi samog sebe i svoj posao - pa tko ga onda ne bi obožavao ?

Vaša fotografija

Naš izbor fotografija koje ste nam poslali...

BMW 2002 tii

Gilera

VW Buba

Zastava 750

Vaša iskustva

Pročitajte priču koju ste nam poslali. To su vaša Iskustva sa oldtimer vozilima. Pošaljite nam i vi svoju priču, fotografije i rado ćemo ju objaviti.