Utorak, 10 Travanj 2012 11:13

Spak za dušu

Napisao/la Ivo
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Citroen 2CV6 Citroen 2CV6

Pozdrav svim fanovima starih automobila!

Samo neki modeli i marke imaju dušu. Od današnjih, malo koji će to doživjeti. Ovo je moja kratka priča;

Spačeka sam kupio prije dvije godine od nekog tipa pod Sljemenom i doslovce je bio u raspadnom stanju. Kod njega je stajao pet godina pod drvetom bez krova, pun vode, lišća (gnoja), raskupusan polomljene šasije.

Vlasnika sam po papirima našao u Zadru i prepisao na sebe.

Kako sam došao na ideju za spaleta? Volim starinu, a sada imam i vremena iz hobija raditi tako nešto. Imam sav alat jer sam se prije autima bavio u "fušu". Limariju, struju, mehaniku, lakiranje... Sve sam radio čak i neki alat koji je samo za "spaleta".

Radio sam ga bez žurbe, sebi za dušu, mada je mogao biti gotov za dva mjeseca. Nisam htio voditi evidenciju koliko plaćam dijelove i ostalo, da me ne zaboli glava! Nisam ga radio u izvornom stanju, jer je bivši stvarni vlasnik stavio motor od Dijane. Ovo drugo je bilo koma, te bi doslovce morao od dobavljača naručiti više od pola spaleta. Ostalo mi je i nešto dijelova; far, kvake, brave itd...

Kratki opis radova i nabave;

KUPIO NOVO - iz Francuske / Mehari klub / - prednju haubu, krov sa zadnjim staklom, prednje staklo, gume oko stakla, limene trokute ispod prednje haube, ležajeve kotača, ležajeve ruku, semeringe, zadnja svijetla, bolcne prednjih glavčina kotača, volan, + još neke sitnice. U Hrvatskoj nabavio 5 guma, nov akumulator, navigacija, alarm, radio.

LIMARIJA - kratki opis poslova

Izmjenio; pod, lim od volana do poda, policu ispod volana, lim ispod i iza zadnjeg sjedala, pokrpao unutarnje blatobrane izradio; zadnji vezni lim unutarnji i vanjski kod svjetala, promijenio gornji i donji lim na šasiji, izmijenio više od pola lima sa strane na šasiji. Limene dijelove skicirao, te dao izraditi od lima 1,5 mm. To mi je radila jedna stara limarija u Podolju kod Vinogradske bolnice u Zagrebu. Oni su nekada radili zamjenske dijelove za Fiću, Ladu, itd.

VRATA sam sva kupio zdrava, ali od stajanja malo istučena.  

SJEDALA sam prilagodio od Suzuki Swifta gti i zadnja i prednja.  

TEPISI - kupio tepison sa donje strane gumiran, gore crno/siva vlakna te iskrojio.

BOJA  - narančasta i crvena perla skupa ko vrag! Bez obzira, za ljubav sve!

GOTOV JE SPALE!  

 

Napravio garažu samo za Spaleta,  aaaaa žžžžena stalno nešto jambra; kuda trošim novce i kaj nemam pametnijeg posla????

Kako je Vama? Priznajte!

Ivo

Galerija slika

Vaša fotografija

Naš izbor fotografija koje ste nam poslali...

BMW 2002 tii

Gilera

VW Buba

Zastava 750

Vaša iskustva

Pročitajte priču koju ste nam poslali. To su vaša Iskustva sa oldtimer vozilima. Pošaljite nam i vi svoju priču, fotografije i rado ćemo ju objaviti.